ArticlesStatesmenWoman e-zineًRestorationAYAM contemporary Historical ReviewO.HistoryPublicationsViewpoints and untold eventswith caravan of history(doc)Foreign Policy StudiesNewsمصاحبهwith caravan of history(photo)conferences
» نمايشگاه اسناد » اصلاحات ارضي

کلمات کليدی :
 همه کلمات
تک تک کلمات

 

نشریه الکترونیکی بهارستان

136

پیشینه فرش 

 

 

جریان شناسی سقوط پهلوی
سیر تاریخی ممنوعیت حجاب
پاکسازی و مرمت اسناد تصویری
نجم السلطنه

اخبارNEWS

تازه‌هاي موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران در نمايشگاه کتاب تهران |+| سير تاريخي تحريم در کتاب «انديشه تحريم و خودباوري» منتشر مي‌شود ‎ |+|

Google

جوان و تاریخ

تاریخ و جلوه های عزاداری امام حسین(ع)در ایران با تکیه بر دوران صفویه

 

 

چند قطره خون برای آزادی

 

 

زندگی سیاسی و اجتماعی آیت الله العظمی حاج سید محمد تقی خوانساری

 

فصلنامه تاریخ معاصر 61-62

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 61-62

 

فصلنامه تاریخ معاصر 63

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 63

کتابفروشی سرای تاریخ

Adobe Reader V 8.0

20.8 MB

 

 اصلاحات ارضي 

فرزانه بابائي

 

برنامه اصلاحات ارضي به منظور حفظ ثبات كشور در برابر بحرانهاي اجتماعي، اقتصادي و سياسي موجود در دهه 1330 پي ريزي شد و به دليل اهميت كشاورزي در جامعه مسئله مالكيت ارضي، عنصر اصلي برنامه اصلاحات ارضي درنظر گرفته شد. نظام ارباب ـ رعيتي همواره مورد انتقاد قرار داشت كه سبب ايجاد فقر در ميان روستاييان بود. نياز به تغيير شرايط موجود در مناطق روستايي از طرف احزاب و گروههاي مختلف و نيز هيئت دولت مطرح شد و در آذر ماه سال 1338 لايحه اصلاحات ارضي تهيه شد و از تصويب مجلسي كه اكثر آن مالكان زمين بودند گذشت ولي اين قانون جانب مالكان را گرفته و مانع اجراي عملي اصلاحات ارضي بود. بدين ترتيب قانون اصلاحات ارضي در تاريخ 20 دي ماه 1341 تصويب و اعلام گرديد.

 

با توجه به اسناد موجود از سال 1338 مسئولان بانك عمران و تعاون روستايي پيشنهاداتي را جهت تنظيم قانون اصلاحات ارضي و تغيير لوايح مصوب مجلس شوراي ملي ارائه دادند و هدف از آن ايجاد انگيزه بيشتر نزد كشاورزان نسبت به كار و آباداني كشور بود ولي اعضاي هيئت دولت بر نحوه اجراي آن ابراز نگراني مي‌كردند و مالكان زمين و رؤساي عشاير نيز نسبت به آن خوشبين نبودند و تلاش زيادي هم جهت جلوگيري از اجراي آن نمودند. در تاريخ 4/3/1339 محمدرضا پهلوي فرمان اجراي لايحه اصلاحات ارضي و در تاريخ 9/11/1341 فرمان فروش سهام كارخانجات دولتي را به عنوان پشتوانه اصلاحات ارضي صادر كرد. پس از اجراي قانون مذكور يعني از سال 1342 اختلافات ميان مالكين زمين و كشاورزان شدت گرفت.

 

اصلاحات ارضي كه پس از جنگ جهاني دوم در بسياري از كشورهاي امريكاي جنوبي و آسيايي مطرح شد به مثابه نسخه‌اي از پيش تعيين‌شده، به سبب ناهماهنگي با ويژگيهاي كشاورزي ايران، و انگيزه‌هاي سياسي نه تنها بهبود اقتصاد كشاورزي را در پي نداشت بلكه موجب شد ايران كه از توليدكنندگان « گندم» به شمار مي‌رفت پس از مدتي واردكننده گندم باشد و ساختار كشاورزي آن دچار خلل شود.





















نام:                
پست الکترونیک:
موضوع :
نظر شما :


تماس با ما : 38-4037 2260 (9821+) -

کليه حقوق اين سايت متعلق به موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران مي باشد
درج مطالب در سایت لزوماً به معنی تاييد آن نيست

استفاده از منابع اين سايت با ذکر ماخذ مجاز است
بهترین حالت نمایش: IE8 یا نسخه بالاتر


 
www.iichs.org