ArticlesStatesmenWoman e-zineًRestorationAYAM contemporary Historical ReviewO.HistoryPublicationsViewpoints and untold eventswith caravan of history(doc)Foreign Policy StudiesNewsمصاحبهwith caravan of history(photo)conferences
» نمايشگاه اسناد » قحطي در تبريز

کلمات کليدی :
 همه کلمات
تک تک کلمات

 

نشریه الکترونیکی بهارستان

136

پیشینه فرش 

 

 

جریان شناسی سقوط پهلوی
سیر تاریخی ممنوعیت حجاب
پاکسازی و مرمت اسناد تصویری
نجم السلطنه

اخبارNEWS

تازه‌هاي موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران در نمايشگاه کتاب تهران |+| سير تاريخي تحريم در کتاب «انديشه تحريم و خودباوري» منتشر مي‌شود ‎ |+|

Google

جوان و تاریخ

تاریخ و جلوه های عزاداری امام حسین(ع)در ایران با تکیه بر دوران صفویه

 

 

چند قطره خون برای آزادی

 

 

زندگی سیاسی و اجتماعی آیت الله العظمی حاج سید محمد تقی خوانساری

 

فصلنامه تاریخ معاصر 61-62

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 61-62

 

فصلنامه تاریخ معاصر 63

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 63

کتابفروشی سرای تاریخ

Adobe Reader V 8.0

20.8 MB

 

 قحطي در تبريز 

زهرا عباسي

 

مردم تبريز در پيروزي انقلاب مشروطيت نقش مهمي داشتند. در دوره‌اي كه محمدعلي ‌شاه قاجار به ضديت با مشروطه‌خواهان پرداخت و مجلس را به توپ بست (1326 هـ.ق) مجاهدين مشروطه‌خواه به رهبري ستارخان و باقرخان در برابر نيروهاي دولتي به پا خاستند و مراكزي از شهر را به تصرف در آوردند.

  

محمدعلي ‌شاه كه از مقاومت مشروطه‌خواهان تبريز در هراس بود، سپاه مجهزي براي سركوب آزاديخواهان تبريز فرستاد و عين‌الدوله را كه مخالف مشروطه و حاكم تبريز بود به فرماندهي كل نيروهاي اعزامي منصوب كرد.
 
او به كمك خانهاي هوادار استبداد، تبريز را محاصره كرد و راههاي رسيدن مواد غذايي به شهر را بست. محاصره غذايي حدود چهار ماه طول كشيد و تبريز دچار قحطي شد. سرانجام گروهي از نيروهاي روسيه با موافقت دولت انگلستان، به بهانه رساندن خواربار و در خطر بودن جان اتباع خارجي مقيم تبريز، وارد شهر شدند (1327هـ.ق / 1909م). نيروهاي روسيه از اين تاريخ تا آغاز جنگ جهاني اول (1914م) در تبريز ماندند و به مداخلات و سياست خشونت‌آميز خود ادامه دادند. در همين دوره نظاميان روس، ميرزا علي ‌آقا ثقة‌الاسلام ‌تبريزي، از علماي بزرگ آزاديخواه مشروطيت‌طلب را كه با سياست و مداخله روسيه در ايران مبارزه مي‌كرد، در روز عاشورا، در تبريز به دار آويختند. (1330هـ.ق)










نام:                
پست الکترونیک:
موضوع :
نظر شما :


تماس با ما : 38-4037 2260 (9821+) -

کليه حقوق اين سايت متعلق به موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران مي باشد
درج مطالب در سایت لزوماً به معنی تاييد آن نيست

استفاده از منابع اين سايت با ذکر ماخذ مجاز است
بهترین حالت نمایش: IE8 یا نسخه بالاتر


 
www.iichs.org