ArticlesStatesmenWoman e-zineًRestorationAYAM contemporary Historical ReviewO.HistoryPublicationsViewpoints and untold eventswith caravan of history(doc)Foreign Policy StudiesNewsمصاحبهwith caravan of history(photo)conferences
» نشريه الکترونيکي زنان » شماره ۲۶، گزارش نمايشگاه

کلمات کليدی :
 همه کلمات
تک تک کلمات

 

نشریه الکترونیکی بهارستان

138

غزه در آتش و خون

 

 

رقص چوبها به مناسبت کودتای 28 مرداد

 

 

پیشینه فرش

 

 

زندگی و اقدامات لارنس آلمانی در ایران
مطیع ترین وزیر امور خارجه ایران
سهم  ساواک در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی
محمد باقرخان تنگستانی

اخبارNEWS

فروشگاه مجازي موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران افتتاح شد  |+| بزودی آغاز به کار وب سايت جديد موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران

Google

جوان و تاریخ

تاریخ و جلوه های عزاداری امام حسین(ع)در ایران با تکیه بر دوران صفویه

 

 

چند قطره خون برای آزادی

 

 

زندگی سیاسی و اجتماعی آیت الله العظمی حاج سید محمد تقی خوانساری

 

فصلنامه تاریخ معاصر 61-62

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 61-62

 

فصلنامه تاریخ معاصر 63

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 63

کتابفروشی سرای تاریخ

Adobe Reader V 8.0

20.8 MB

 

شماره ۲۶، گزارش نمايشگاه 

گزارش نمايشگاه

بانوان خوشنويس دوره قاجار

 

آسيه آل احمد

 

کاخ گلستان از تاريخ 21 تيرماه 1390 به مدت ده روز ميزبان آثار زنان خوشنويس دوره قاجار بود. اين مجموعه براي اولين بار «بدين شکل و در قالب نمايشگاه» به همت خانم ملامحمدي به نمايش گذاشته شده بود و شامل آثار خطي چند تن از بانوان خوشنويس از جمله ام السلمه، فخرجهان خانم، ضياءالسلطنه، خورشيد کلاه خانم و مريم بانو نائيني بود که براي اولين بار به نمايش در می‌آمد. اين آثار از مجموعه کاخ گلستان، موزه ملک و مجموعه خصوصي جمع‌آوري شده بود. در اين نمايشگاه قرآني متعلق به دوره صفويه به خط مرجان رونمايي شد. خانم ملا محمدي، مسئول علمي و اجرايي نمايشگاه در مورد برگزاري اين نمايشگاه اعتقاد دارد: « وظيفه ما اين است که بر هنر برگزيدگان، هنرمندان صاحب نام و يا حتي گمنام ارج نهيم تا باشد از اين طريق زحمات آنان را پاس  بداريم». در اين گزارش شرح حال مختصري از بانوان خوشنويس و نمونه‌هايي از کتابت آنان ارائه مي‌شود:

 

ام السلمه : گلين خانم ملقب به ام السلمه دختر چهارم فتحعلي شاه از همسر گرجي‌اش به نام زيبا چهرخانم است. ام السلمه بانويي هنرمند بود و آثار خطي بسيار خوب از او به يادگارمانده که شامل قرآن وادعيه مي‌باشد. او را از سرآمدان خط نسخ مي‌دانند.

 

فخرجهان خانم: مشهور به فخرالدوله دختر ششم فتحعلي شاه، مادرش فاطمه خان مشهور به سنبل باجي بود. او به شيوه خط ناخني کتابت مي‌کرده است که در اين مجموعه نفيس 10 قطعه خط و تصوير به شيوه ناخني موجود است.

 

ضياءالسلطنه: شاه بيگم خانم ملقب به ضياءالسلطنه دختر هفتم فتحعلي شاه، مادرش مريم خانم بود. ضياءالسلطنه نامه‌هاي فتحعلي شاه، خصوصاً محرمانه‌ها را مي‌نوشت. او استاد خط نسخ بود. از او چندين کتاب قرآن به يادگار مانده است.

 

خورشيد کلاه خانم: ملقب به شمس‌الدوله دختر فتحعلي شاه، مادرش طاووس خانم ملقب به تاج‌الدوله که همسر سوگلي شاه بود. خورشيد کلاه خانم علاوه بر خوشنويسي شعر نيز مي‌سروده است.

 

مريم بانو نائيني: از خوشنويسان مشهور قاجار است. او از نوادگان حاج ميرزا عبدالوهاب نائيني و همسر اللهيارخان آصف‌الدوله بود. از او دو اثر به يادگارمانده است يک قرآن بسيار زيبا با خط نسخ و ديگري کليات سعدي است که با خط نستعليق نوشته شده است.

 

مرجان: هنرمند دوره صفويه مي‌باشد از زندگي او اطلاعي در دست نيست. از اين هنرمند يک جلد قرآن با خط نسخ در اين موزه رونمايي شده است.

 

 
 

 

 

 

تصوير ناخني فخرجهان خانم

 خط و تصوير ناخني فخرجهان
 خانم

دعاي صباح

 

 

 

 

 

 

دعاي صباح اميرالمومنين با
 خط ام السلمه

دعاي صباح باخط ام السلمه

قرآن ام السلمه

 

 

 

 

 

 

قرآن ضياءالسلطنه

قرآن مرجان

قرآن مريم بانو نائيني

 

 

 

 

کليات سعدي نوشته مريم
 نائيني

 

نمايي از سالن نمايشگاه

 

 

 




نام:                
*رايانامه( Email):
موضوع :
*نظر شما:


تماس با ما : 38-4037 2260 (9821+) -

کليه حقوق اين سايت متعلق به موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران مي باشد
درج مطالب در سایت لزوماً به معنی تاييد آن نيست

استفاده از منابع اين سايت با ذکر ماخذ مجاز است
بهترین حالت نمایش: IE8 یا نسخه بالاتر


 
www.iichs.org